Hozzávalók kb. 20db-hoz:
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
(sima is megteszi, de azért hollanddal finomabb)
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2,5 dl tejföl
- 0,75 dl erős kávé (én nem kávézok, így 2 lehetőségem van: a) veszek egy instant 2in1 kávét, b) lementem a kocsmába és vettem egy adag kávét)
- 0,8 dl étolaj
- 200 g étcsokoládé (2 tábla, de lehet vegyesen 1 ét és egy tej)
Az elkészítés pedig rém egyszerű.
Egyik tálban: liszt + sütőpor + kakaó + cukor + vaníliás cukor.
Egy másik tálban: tojás + tejföl + kávé + olaj.
A két tál tartalmát robotgéppel vegyítsük, majd végül keverjük bele a közepesen durvára tördelt csokoládét.
A muffinformákat 2/3-ig töltjük, és mehet az előmelegített 150°C-os sütőbe.
Amikor már púpos, fogvájóval szoktam próbálgatni, hogy átsült-e.
Tipp: 8 dkg margarint forrásig olvasztunk, levesszük a tűzről és belekeverünk egy tábla apróra tört étcsokoládét és pár csepp olajat, majd ebben a mázban megforgatjuk a muffinok tetejét, nagyon dekoratív, és extra csokis finomságot kapunk.
( A recept eredetileg az Eve and Apple blog duplacsokis muffinja, átdolgozva. Nekem nem olvadt el úgy a fehércsoki, ezért helyette étcsoki darabokat keverek a tésztába)