Leírom azért a receptet.
Közepes krumplikra van szükségünk (kb golflabda nagyságú a recept szerint). Megpucoljuk a krumplit, majd hideg sós vízben feltesszük főni. Félig főzzük meg (a kés éppencsak belemegy, de nem szalad benne), majd leszűrjük, és a fedőt a fazékon hagyva óvatosan megrázogatjuk a krumplikat. Ettől a külseje kissé összetörik, ami később a sütéskor egy nagyon kellemes, ropogós külsőt ad a krumplinak.
Ezután beleöntjük a tepsibe, és választhatunk a különböző zsiradékok közül (az eredeti receptben lehet libazsír / olívaolaj / vaj). Én olívaolajat és margarint/vajat szoktam tenni rá. Fűszernek pedig sót, rozmaringot és kakukkfüvet (de ez természetesen egyéni, ki mit szeretne). Beteszem az előmelegített sütőbe, majd kb. 25-30 perc múlva kiveszem és egy krumplinyomóval óvatosan kilapítgatom a krumplikat. (ettől még ropogósabb jobb állaga lesz)
Ekkor szoktam hozzátenni a fokhagymát, egészben a gerezdeket közészórom, majd visszateszem a sütőbe, amíg szép pirult, ropogós külsejű, ám belül omlós isteni sült krumplim lesz!
Nagyon érdemes kipróbálni!!